Συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό.

Γλώσσα: Greek Greek

Compendium Bookshop

0 προϊόν(τα) - 0,00€

Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας

Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας
19,07€10,00€
ISBN: 9789609435079
Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις Αερόστατο
Συγγραφέας: Carl Honore
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Πως να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τη νοοτροπία του υπερ-γονεϊσμού 

-Σχολική ζωή: παιδιά υπό πίεση
"Μεγαλώνουμε μια γενιά από κουρασμένα παιδιά - φορτωμένα υποχρεώσεις και στόχους", γράφει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Καρλ Ονορέ στο τελευταίο βιβλίο του, Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας.
- Ο ελεύθερος χρόνος
Στην τέλεια εικόνα μιας ισορροπημένης παιδικής ηλικίας, θα έπρεπε το παιδί, αφού ασχοληθεί με το σχολείο του και κάνει τα μαθήματά του, να έχει μπόλικο ελεύθερο χρόνο για να παίξει. Όμως, για πολλά παιδιά της εποχής μας η εικόνα αυτή είναι ένα άπιαστο όνειρο, αφού οι εξωσχολικές ασχολίες τούς στερούν τον ελεύθερο χρόνο!
- Γονείς και παιδιά σε δίλλημα!
Η "παιδική ηλικία" στην εποχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του βιβλίου. Γραμμένο με τρόπο άμεσο και εύληπτο, το βιβλίο απευθύνεται πρώτα και πάνω απ΄όλα στους γονείς, στους ειδικούς στον χώρο της παιδοψυχολογίας, στους εκπαιδευτικούς και σε όσους ασχολούνται με παιδιά.
- Τι λένε οι τελευταίες έρευνες;
Ο Καρλ Ονορέ εξετάζει τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες και παίρνοντας συνεντεύξεις από ειδικούς και οικογένειες σε όλο τον κόσμο αποδεικνύει ότι η ανατροφή των παιδιών μας δεν χρειάζεται να μοιάζει με αγώνα συγκέντρωσης γνώσεων και εφοδίων για τη μελλοντική επαγγελματική ζωή τους. Με χιούμορ και αμεσότητα, ξεδιπλώνει μπροστά μας όλα όσα ψιθυρίζουν μεταξύ τους οι γονείς, ενώ προβληματίζει - και επιβεβαιώνει ότι στις μέρες μας, με την ολοένα μεγαλύτερη πίεση που υφίστανται τα παιδιά να μάθουν όλο και περισσότερα, είναι δύσκολο να παραμείνουν, απλώς παιδιά.